• +(183) 76 90 18
  • info@authenticiteitinbeeld.nl

Over mij en mijn bedrijf

Over mij en mijn bedrijf

“Ik help mensen zo dichtbij hun eigen kern te komen waardoor ze alles uit zichzelf en hun leven willen halen” (De kracht van authenticiteit en effectiviteit).

Als trainer en coach help ik specialisten in hun ontwikkeling naar manager. Waar ik voor sta is het verbinden van de manager met zijn team waarbij ze authentiek en effectief mogen zijn. Een leider die zichzelf en zijn medewerkers door en door kent en het vermogen heeft om samen het beste uit elkaar te halen. Door medewerkers boven zichzelf te laten uitgroeien waarbij ze diep verbonden blijven met de andere teamleden, ontwikkelt zich een manager tot een leider die boven zichzelf uitgroeit.

Dit gevoel heb ik zelf ervaren en vormde een keerpunt in mijn leven. Met 34 jaar trainde ik als handbaltrainer lastige en vervelende pubers tussen de leeftijd van 14 en 16 jaar. Ze konden geen bal vangen en na twee jaar gingen zij voor elkaar door het vuur en werden tweede in de provinciale klasse. Dit raakte me zo dat ik deze invloed had op anderen terwijl mijn vader tegen mij mijn hele leven lang had gezegd dat ik niemand ben en niets kan. Ik leerde als kind al om het onvoorspelbare gedrag te voorspellen van mijn vader waardoor ik strategisch ging denken en handelen en een uniek talent ontwikkelde: Binnen een half uur ontdek ik wat iemand het meest belemmert.

Ik werd zelf een specialist in communicatie en ontwikkelde mij tot leidinggevende en ik had geen idee van wat er van mij werd verwacht als leidinggevende. Ik verloor het plezier in mijn baan en besloot om trainer en coach te worden en slaagde als beste van alle cursisten.

Je beleeft zoveel meer plezier in het leidinggeven als je maximaal investeert in de relatie met jouw medewerkers. We zijn namelijk een groepsdier, teamplayers, omdat we sinds ons bestaan alleen konden overleven als groep. Het zit in onze genen om emotioneel met elkaar te kunnen verbinden.

Door de snelheid waarmee onze omgeving veranderde, zijn de waarden die ons als team verbinden onder druk komen te staan. Hierdoor vervormen mensen in hun gedrag en raken ze verwijderd van zichzelf en gaan ze uit verbinding met anderen. Doordat ik managers hun dominante kern laat ontdekken krijgen ze richting in wat zij als manager belangrijk vinden, goed in zijn en wat ze leuk vinden. Ze ontwikkelen een authentieke en effectieve stijl van leidinggeven, waardoor ze meer plezier beleven in het leiding geven.

Door zo intens verbonden te raken met jouw kern blijf je trouw aan jezelf. Je leert emotioneel verbonden te raken met jezelf en met jouw team. Je ontwikkelt waarde gedreven gedrag en laat je niet meer leiden door de druk. Je bouwt aan een team met medewerkers die voor elkaar door het vuur gaan.

Na het overlijden van mijn vader vond ik zijn persoonlijke aantekeningen en ontdekte ik een persoon waarmee ik mij heel erg kon identificeren. Dit bleef zijn hele leven onzichtbaar voor mij door zijn vervormde gedrag. Dit is mijn grootste inspiratie geweest om een systeem te ontwikkelen dat voor mij en al mijn klanten werkt en jou dichterbij het gedrag brengt in wie jij als leider wil zijn.

Mijn vrouw Vanessa levert onder andere een bijdrage met de TMA’s

Met mijn kennis ontwikkelde ik het VIS-model dat mensen helpt om ook onder druk krachtig en authentiek over te komen. Met mijn communicatiekennis over positioneren en onderscheiden verdiep ik mij in authentiek en assertief gedrag. Ik help directie en management om een vaardigheid van communiceren te ontwikkelen op basis van zuivere en oprechte win-win.

Met mijn bedrijf Authenticiteit in beeld train en coach ik directie en management om hun organisatie ‘waarden gedreven’ aan te sturen, de communicatie met hun personeel te verbeteren en help hen bij reorganisaties en overnames voor de juiste ‘mindset’ binnen hun organisatie.

Ervaar het zelf:

(0183) 76 90 18

Meer plezier in leidinggeven!

Kijk ook op deze pagina om te zien welke boeken Authenticiteit in beeld heeft uitgegeven.

Contactgegevens Authenticiteit in beeld

Authenticiteitscoach Marcel Dassen gaat graag aan de slag met je:

Bel voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek (0183) 76 90 18.

Heb je een vraag? Vul s.v.p. hieronder jouw vraag in en je ontvangt van mij antwoord op jouw vraag.

  • Algemene voorwaarden Authenticiteit in beeld
  • Privacybeleid Authenticiteit in beeld
  • KvK: 17283730
  • BTW-nummer: NL 001550647 B28
  • KNAB: NL13 KNAB 0259 9453 15
  • Telefoon: (0183) 76 90 18
  • Gecertificeerd trainer bij de NOBTRA en gecertificeerd en geregistreerd coach bij de NOBCO.

Abonneer je ook op ons Youtubekanaal en ontvang elke week een nieuwe aflevering