• +(183) 76 90 18
  • info@authenticiteitinbeeld.nl

Bedrijfsinfo Authenticiteit in beeld

Bedrijfsinfo Authenticiteit in beeld

Authenticiteit in beeld begon in 2010 met het maken van Youtubefilmpjes om ondernemers authentiek in beeld te brengen.

Hiermee wilde ik mijn kennis van communicatie en ruime ervaring met de media inzetten. De feedback die ik tijdens de opnames kreeg, was dat de ondernemer voor de camera het knap vond dat ik hem binnen een uur zo authentiek mogelijk liet gedragen. Dit bracht mij op het spoor van het trainen en coachen op authentiek gedrag. Ik gaf mediatrainingen en ontwikkelde de training Jouw authentieke merk omdat ik ontdekte dat ondernemers moeite hadden om hun bedrijf juist te positioneren door het creëren van een passende en effectieve visie en missie.

De training Jouw authentieke merk is een systeem om jouw kern te ontdekken en beschrijven waarmee je volledig in je kracht komt te staan. Door dit systeem samen met mijn kennis over positioneren en strategie toe te passen op mijn eigen bedrijf transformeerde Authenticiteit in beeld naar gesprekstechnieken en het geven van presentaties. Door het trainen in het leiden van een gesprek en presentatie richte ik me steeds meer op de doelgroep directie en management. De combinatie van visie en strategie ontwikkelen met gesprekken leiden smolten samen in het coachen en trainen in het ontwikkelen van een authentieke en effectieve leiderschapsstijl.

Vanaf nu ligt de focus op het trainen en coachen van directie en management in het ontwikkelen van een authentieke en effectieve leiderschapsstijl.

Tijdens mijn loopbaan als communicatieadviseur kreeg ik vaker de vraag om mijn strategische kennis over te dragen aan het management. Jammer, dat ik toen nog niet gehoord had over Gold of the Desert Kings. Deze training zet ik hier voor in en help directie en management nu in het ontwikkelen van effectieve strategieën.

Een voorbeeld:

De samenwerking binnen een team met teamleden uit twee verschillende overheidsinstellingen was helemaal vast gelopen. Aan het begin kreeg ik te horen dat het onmogelijk was om dit probleem op te lossen. Het was na twee jaar alleen maar moeilijker geworden om er beweging in te krijgen.

Hoe je in een complexe omgeving een complexe opdracht in een steeds complexer wordende samenleving vlot kunt trekken. Hoe gaaf is het om daar samen uit te komen door een strategie te bedenken die in de praktijk werkt. Voor het onmogelijke mogelijk te maken, weet men mij nu ook te vinden.

Dat is overigens ook wel een ‘dingetje’ met coachen omdat ik coachklanten kreeg die alles al geprobeerd hadden en niets lukte, slaagden met mijn aanpak wel. Ik krijg nu steeds vaker medewerkers aangereikt waarbij de organisatie en de medewerker de wanhoop nabij zijn en of ik met hem of haar aan de slag wil gaan.

Ik herken ook de problematiek van specialisten die groeiden in hun senioriteit van hun vakgebied en die daardoor promoveerden naar een leidinggevende positie. Goed in je vak zijn, maakt nog geen goede leidinggevende van je. Dit was mijzelf ook overkomen waarin ik teamleider werd in communicatie en 13 communicatiemensen aanstuurde plus het bestuurssecretariaat. Gecoacht en getraind worden hierin is cruciaal! De drang om zelf te coachen en trainen was zo sterk dat ik in 2010 een opleiding begon als trainer en coach.

Authenticiteit in beeld werkt met meerdere bedrijven samen

Marcel Dassen, eigenaar van Authenticiteit in beeld en specialist in authenticiteit en het ontwikkelen van een authentieke en effectieve leiderschapsstijl. Dit is mijn waarde voor anderen waarin ik mensen inspireer en motiveer. Ik werk met veel waardevolle mensen samen die in hun vakgebied een autoriteit zijn. Je kunt niet overal de beste in zijn maar samen wel het beste uit jou halen.”

Met mijn bedrijf Authenticiteit in beeld train en coach ik directie en management om hun organisatie ‘waarden gedreven’ aan te sturen, de communicatie met hun personeel te verbeteren en help hen bij reorganisaties en overnames voor de juiste ‘mindset’ binnen hun organisatie.

“Ik help mensen zo dichtbij hun eigen kern te komen waardoor ze alles uit zichzelf en hun leven willen halen” (De kracht van authenticiteit).

Talent

Jij krijgt met je geboorte een bepaalde aanleg voor iets mee. Dat kan bijvoorbeeld goed zingen, een bepaalde sport waarin je uitblinkt of een wiskundeknobbel zijn. Daar kan je dankbaar voor zijn en helemaal tot zijn recht laten komen. Ik ben dankbaar dat ik het talent heb gekregen om in één gesprek de vinger te leggen op de blinde vlek van jou of jouw organisatie. Uiteraard koester ik dit en laat het volledig tot zijn rechtkomen om leiders en organisatie effectief verder te helpen.

(0183) 76 90 18

Jarenlang werkte ik als strategisch communicatieadviseur en begeleidde burgemeesters, wethouders en leidinggevenden bij hun mediaoptredens. Ik maakte ook reportages en kleine producties en stond zelf voor de camera tijdens crisissituaties als woordvoerder.

Zowel voor als achter de camera zie ik wat dit met mensen doet: Mensen nemen onder druk afstand van zichzelf terwijl authentiek gedrag hen geloofwaardig laat overkomen.

Vox in Actie.jpg (2)

Met deze kennis ontwikkelde ik het VIS-model dat mensen helpt om ook onder druk krachtig en authentiek over te komen. Met mijn communicatiekennis over positioneren en onderscheiden verdiep ik mij in authentiek en assertief gedrag. Ik help directie en management om een vaardigheid van communiceren te ontwikkelen op basis van zuivere en oprechte win-win. Dit zijn nog eens mensen waarmee je graag samenwerkt! Dat wil jij toch ook!

Ervaar het zelf:

Meer plezier in leidinggeven!

Het eBook Verbeter je gespreksvaardigheden is een eBook van honderd pagina’s. In dit eBook heb ik al mijn opgedane ervaring verwerkt van 30 jaar op het vlak van communicatie. Je kunt het hier gratis downloaden. Kijk ook op deze pagina om te zien welke boeken Authenticiteit in beeld heeft uitgegeven.

Contactgegevens Authenticiteit in beeld

Authenticiteitscoach Marcel Dassen gaat graag aan de slag met je:

Bel voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek (0183) 76 90 18.

Heb je een vraag? Klik hier.

  • Algemene voorwaarden Authenticiteit in beeld
  • Privacybeleid Authenticiteit in beeld
  • KvK: 17283730
  • BTW-nummer: NL 001550647 B28
  • KNAB: NL13 KNAB 0259 9453 15
  • Telefoon: (0183) 76 90 18

Interview RTL4 uit 2020

Welkomstfilm uit 2010 van Authenticiteit in beeld