• +(183) 76 90 18
  • info@authenticiteitinbeeld.nl

Gold of the Desert Kings

Gold of the Desert Kings

Gold of the Desert Kings (GDK) richt zich nadrukkelijk op het verschil tussen inspanning en productiviteit. Onder hoge tijdsdruk, met beperkte middelen en onder moeilijke omstandigheden moeten de deelnemers vertrouwen op hun team om hun doelstellingen te behalen. De druk en spanningen in  GDK zijn vergelijkbaar met die dagelijks in een hectische werkomgeving worden ervaren. Deelnemers worden geconfronteerd met deadlines, schijnbaar gebrek aan middelen, de meningen van anderen en voelen de druk om ‘iets’ te moeten doen om de teamdoelstellingen te behalen.

GDK is in 1989 in Canada ontwikkeld door Eagle’s Flight en zij leveren hun diensten aan de Fortune 500 en is gespecialiseerd in Experiential Learning, ervarend leren. GDK wordt wereldwijd in 35 landen en in 25 talen gegeven. Maandelijks gemiddeld 5000 deelnemers. Groepen van 10 tot …… ooit een keer 2000! 

GDK levert krachtige metaforen op die voor een gemeenschappelijk taal zorgen, zoals bijvoorbeeld ‘de woestijn in rennen’, ‘een dorpenroute kiezen’ en ‘oude wijze mannen raadplegen’. Iedereen weet na de ervaring met GDK gelijk wat daarmee is bedoeld zonder ellenlange verhalen of uitleggen te moeten houden. Dit houdt elkaar scherp en kan effectief worden ingezet tijdens individuele coaching en teamcoaching.

Een willekeurig aantal voorbeelden van organisaties die deelnamen aan Gold of the Desert Kings:

  • Waterschap De Dommel (vijf verschillende teams)
  • Mekano (twee verschillende teams)
  • Sensire (één team)
  • KPN (één team)

Vooral overheidsbedrijven en organisaties uit het MKB waarderen GDK omdat na hun ervaringen hiermee hun Mindset drastisch is gewijzigd. Dit komt omdat GDK voor elke deelnemer een unieke ervaring is en ze geen referentiekader hebben voor hun handelen. Het gedrag dat de deelnemers laten zien bij GDK is het gedrag dat ze elke dag laten zien. Bij gedrag onder druk volgen de deelnemers de ‘geëigende paden’ waarop ze elke dag vertrouwen zonder veel na te denken. Is dit altijd het meest effectieve gedrag? Nee!

Na GDK is er geen ruimte meer voor excuses om je achter te verschuilen. Door de ‘lessen van de woestijn’ weet je dat het anders kan en ik help jou en jouw organisatie daarbij.

Waarom ik Gold of the Desert Kings geef?

In de periode dat ik nog leiding gaf aan een communicatieteam kreeg ik de vraag van een manager: “Kun jij iets van jouw kennis over strategie overbrengen aan ons managementteam?” Mijn antwoord is: “Ik zou niet weten hoe!”. Als ik nu deze vraag krijg, geef ik als antwoord: “Ervaar Gold of the Desert Kings!”

Sinds 2012 geef ik deze ervarend leren training GDK en verbind ik dit met mijn kennis over gedragsveranderingen en het brein. Dit leidt binnen organisaties tot verbluffende resultaten doordat de effectiviteit snel toeneemt. Ik reik concrete handvatten aan om je niet te laten leiden door druk, maar door je potentieel.

Nieuwsgierig? Neem contact op en we maken een verblijvende afspraak.

Telefoon: 0183-76 90 18 – e-mail: info@authenticiteitinbeeld.nl