• +(183) 76 90 18
 • info@authenticiteitinbeeld.nl

Interessante tips

Interessante tips

Interessante tips

Hier volgt een aantal interessante tips voor het voeren van betere gesprekken:

Een negatieve boodschap overbrengen

Het best lastig om slecht nieuws te brengen. Het is niet alleen vervelend om te doen, maar het kan zich ook tegen je keren. Je kunt de negatieve boodschap verpakken als een sandwich. Je leidt het gesprek in met de voorgeschiedenis, de achtergronden, de argumenten en de positieve elementen.

Vervolgens komt het slechte nieuws zelf dat je helder en ondubbelzinnig overbrengt. Aan het eind rond je positief af met het bieden van perspectief. Je formuleert dit met positieve woorden waarbij je begrip toont en eerlijk bent. Er is altijd licht aan de horizon.

Houd geen verkooppraatje, maar probeer te helpen

 • De klant heeft een probleem en moet er op kunnen vertrouwen dat jij de oplossing kan bieden. Kom deskundig over.
 • Etaleer je kennis niet, maar luister oprecht. Wat is precies het probleem en vraag door. Misschien verbergen zich achter het probleem nog meer oorzaken. Vat samen en vraag door, zonder direct met oplossingen te komen.
 • Begin informeel en ontspannen. Toon begrip voor de kwetsbaarheid van de klant die zijn problemen op tafel legt. bekijk de huidige situatie, de gewenste situatie en ontdek waar de klant mee worstelt. Door het vaker te herformuleren neem je de klant mee en ontdekt hij wat zijn kernvraag is.
 • Vraag door op zaken als budget, planning en beslismomenten. Voorkom hiermee misverstanden of verkeerde verwachtingen.
 • Voorbereiden, voorbereiden, voorbereiden: Heb je alle kerninformatie over de klant? Wat voor ambities heeft de klant en wie zijn zijn concurrenten? Benoem dit niet, maar gebruik het in het meedenken van je klant.

Toespraken

 • Kijk je publiek aan en staar nooit naar de grond.
 • Wees expressief in jouw non-verbaal gedrag. Sla geen wortels en durf je benen te verplaatsen.
 • Geen gefrunnik aan lichaamsdelen of kledingstukken en zeker geen gestuntel met techniek.
 • Vermijd een pokerface en laat de emoties van je gezicht spatten.
 • Gebruik je lippen niet om je te verbijten, maar gun je publiek een glimlach.
 • Gebruik korte en kernachtige uitspraken en geen lange langdradige woordendiarree.
 • Wees deskundig en geen betweter.
 • Wees zo krachtig en flexibel als bamboe.

Effectief vergaderen

Met de volgende regels wordt vergaderen een stuk effectiever:

 1. Plan een vergadering vooraf en zorg er voor dat alle deelnemers ruim van tevoren een agenda ontvangen met alle relevante achtergrondmaterialen. Nodig hen al uit om het te lezen door een standpunt in te nemen, of opmerkingen te maken of een opdracht te laten uitvoeren zodat je voorkomt dat ze het niet hebben gelezen.
 2. Stel basisregels op ten aanzien van de rollen en verwachtingen van de deelnemers. De deelnemers zijn zich vaak niet bewust van hun rol en bevoegdheden en dat leidt tot misverstanden, wantrouwen en miscommunicatie. Duidelijkheid en een heldere focus zijn de voorwaarden voor betrokkenheid en resultaat.
 3. Aarzel niet om verschillende technieken en locaties te experimenteren. Vraag deelnemers een rol te vervullen: de klant, een stakeholder of advocaat van de duivel. Deel de groep op in kleinere groepen als dit nodig is voor meer verdieping. Kies ook eens voor een uitdagende locatie.
 4. Vraag regelmatig om feedback van de deelnemers. Welke aspecten van de vergadering waren goed, welke konden beter? Implementair hun feedback als dit voor iedereen blijkt te werken.

Interessante tips voor boeken en handig om te hebben:

van Big Bang naar Burn Out

Als trainer en coach pas ik de kennis toe van de afgelopen twintig jaar wetenschappelijk onderzoek op het vlak van brein en psyche. Het eerste inzicht door van Big Bang naar Burn Out is: Er is geen verschil tussen brein en psyche. Opzienbarend dat we het zo ingeburgerde ‘geest en lichaam’ gaan loslaten zoals we eerder loslieten dat de zon om de aarde draait en nog eerder dat de aarde rond is en niet plat.

van Big Bang tot Burn-out

Het boek verreist wel enige basiskennis op het vlak van genetica en anatomie. Enkele bijzonderheden die ik heb gelezen: dat de theorie van Paul Maclean achterhaald is (reptielenbrien, zoogdieren brein en menselijk brein), dat onze stresssystemen verouderd zijn, de uitleg van het stressresponssysteem, de impact van de agrarische revolutie van 12.000 jaar voor Christus, de bijwerkingen van ons stresssysteem, de uitleg van de acute stressrespons, de negatieve effecten van sociale media, de invloed van support uit jouw omgeving in combinatie met je eigen autonomie, de Eusociale samenlevingen, het dalen van het seratoriumgehalte tijdens het dalen in de rangorde, balans als ultieme doel in plaats van de maakbare mens en zijn geluk en tot slot de mens is gemaakt om te bewegen, maar niet om te willen bewegen.

Heb je iets met deze onderwerpen dan is dit boek een echte aanrader.

 

Werk jij ook met een iPad? Ik werk met de iPad Pro en voor mij is dit teken- en schetsprogramma onmisbaar: Tayasui Sketches 2 Pro – Tayasui.com Fantastische mogelijkheden en ontdek zelf maar dat ik niet overdrijf!!!

Wil je meer regelmaat, structuur en resultaten halen dan is dit de app die jou hierbij helpt. De reviews hierover zijn terecht heel erg lovend en om je snel op weg te helpen met dit programma, kun je naar deze cursus op Youtube kijken. Allemaal korte lessen die je stap voor stap door dit programma van Omnifocus leiden. Klik op de link naar de Mac App Store om dit programma te downloaden, je kunt het 14 dagen gratis testen. Succes!

De iPad die elke laptop overbodig maakt:

 

Stop denk doe 

 In dit boek beschrijft Max Wildschut een praktische methode voor persoonlijk leiderschap op basis van de laatste, relevante wetenschappelijke inzichten. Door dit boek worden diverse trainings- en coachmethoden van Authenticiteit in Beeld wetenschappelijk onderbouwd. Het is een mooie bevestiging waarom onze aanpak werkt.

Houd me vast

bevat kennis die iedereen hoort te weten die een relatie heeft.

Mentaal Kapitaal geeft je een handvat om een eigen breinbeleid te ontwikkelen:

Geweldloze communicatie

maakt je bewust hoe dwingend en eisend jouw taalgebruik kan zijn.

Personal Branding

 is een boek waarvan ik de theoretische kennis gebruik voor Jouw authentieke merk.

Voor De kunst van Kaizen 

heb ik alleen maar superlatieven als je gedrag wilt veranderen en beïnvloeden. In een woord grandioos!!!

De bijzondere reis van een prikkel

laat je op een laagdrempelige wijze kennis maken met NLP.

Ook interessant!

Ik zocht een geschikte tas waar de iPad Pro inpast en een toetsenbord:

Ik ben mijn zaklamp kwijtgeraakt en ontdekte deze zaklamp. Wauw! Wat jammer dan ik mijn vorige zaklamp niet eerder ben kwijtgeraakt 😉

Granaatappels kun je niet in een ‘normale’ citruspers persen. Kijk het filmpje hoe je het beste granaatappels perst. Granaatappelsap bevat heel sterke anti-oxydanten en dat maakt het sap zo bijzonder gezond. Voor meer info over voeding en recepten zie ook www.foodsandphotos.nl

Zie ook de citruspers hier beneden van Cilio!

Wat ik nog meer kocht bij Bol.com

Deze is tijdelijk heel erg scherp geprijsd: