• +(183) 76 90 18
 • info@authenticiteitinbeeld.nl

Interview Marcel Dassen voor RTL4

Interview Marcel Dassen voor RTL4

Interview RTL4 uitgezonden op 4 oktober 2020

Van de bijna zestigduizend coaches die Nederland rijk is, mag ik (Marcel Dassen) voor RTL4 een interview geven over coachen. Op 26 juni kreeg ik een telefoontje of ik wilde meewerken aan een interview voor RTL4.

Interview Marcel Dassen voor RTL4
Interview Marcel Dassen voor RTL4

Ik dacht eerst dat het een grap was. Nee, hoor! De dame aan de telefoon liet me weten dat een item over coaching al langer een wens was van het productieteam. Dit verzoek kon ik dus niet weigeren, want daaraan wil ik maar al te graag meewerken om het coachvak goed in beeld te brengen.

Interview Marcel Dassen voor RTL4

Eerst ’s ochtends een voorgesprek met het productieteam over wat en hoe we dit interview in beeld wilden brengen. Het productieteam bestond uit een regisseur/interviewer en een cameraman. Een hele ochtend werd voor de opnames uitgetrokken.

Ze wilden mij ook aan het werk zien als trainer. Om dit mogelijk te maken stond ik voor een groep van het waterschap De Dommel. Fantastisch dat de directie en de deelnemers daarvan hieraan wilden meewerken. Heel erg bedankt daarvoor.

Vervolgens de voorbereidingen voor het echte interview. Deze mensen van het productieteam verstaan hun vak. Echte professionals die precies wisten wat ze moesten doen om er een aantrekkelijk item voor TV te maken. Goede vragen om helder te krijgen hoe ik als coach te werk ga en wat de effecten van coachen voor directie en leidinggevenden zijn. Geen twijfel over mogelijk dat de cameraman dit authentiek in beeld wist te brengen.

Het interview volgde waarop ik antwoorden gaf op wat het coachvak inhoudt en hoe ik dit als coach aanpak.

We eindigden met de vraag hoe ik mijn toekomst zie. Volgens mij laten we een enorm economisch potentieel liggen, een miljarden verlies. In een omgeving waar je met plezier je werk doet, groeit ook de productiviteit. Die verantwoordelijkheid ligt bij leidinggevend Nederland of mensen zich laten leiden door de druk die ze ervaren waardoor ze alleen maar harder in plaats van slimmer gaan werken. Daaraan wil ik nog meer mijn steentje bijdragen om organisaties slimmer te laten werken waardoor leidinggevenden meer plezier krijgen in leidinggeven. Meer plezier is meer creatief denkvermogen!

Interview Marcel Dassen voor RTL4

Het interview wordt uitgezonden op 4 oktober 2020 van 12.20 tot 12.50 uur in Dit is Holland op RTL4 en de herhaling is op 10 oktober van 15.30 tot 16.00 uur.

Nieuwsgierig hoe jij meer plezier krijgt in leidinggeven?

Bel Marcel Dassen: (0183) 76 90 18

Maak je keuze en download gratis waardevolle documenten:

Marcel Dassen

Marcel Dassen helpt directie en management om hun organisatie 'waarden gedreven' aan te sturen, de communicatie met hun personeel te verbeteren en helpt hen bij reorganisaties en overnames voor de juiste 'mindset' binnen hun organisatie.

2 comments so far

Frans CaptijnGeplaatst op11:44 pm - aug 25, 2020

Hoi Marcel,

Super je enthousiasme over dit interview te lezen. Benieuwd naar het resultaat.
En natuurlijk is dit, na zoveel jaren investeren in jezelf en in anderen een pracht pluim op je hoed. Zeer verdiend!

Jouw visie over dat potentieel dat we laten liggen (en niet alleen in Nederland maar veel en veel verder dan dat) deel ik van harte. Goed gebruik van talenten, authenticiteit en inderdaad dat plezier in je werk geven (eigenlijk gratis) zo gigantisch veel meer en, jawel ik woon al meer dan 8 jaar in Thailand, ook nog eens minder stress en meer awareness en daardoor veel hogere kwaliteit.

Wat een super setting die zaal en tof van de medewerking van het waterschap en de deelnemers daar.

Benieuwd naar het resultaat schreef ik al.

Hou ons op de hoogte.

Frans Captijn

  Marcel DassenGeplaatst op1:15 pm - sep 2, 2020

  Hoi Frans,

  Bedankt voor jouw enthousiaste reactie en waarderende woorden. Ik ben ook benieuwd naar het resultaat en natuurlijk houd ik jou op de hoogte. Omdat jij als eerste reageert, krijg jij als eerste de data van de uitzendingen te horen: 4 oktober van 12.30 tot 13.00 uur in Dit is Holland op RTL4 en de herhaling is op 10 oktober van 15.30 tot 16.00 uur. Laat me s.v.p. weten wat jij er van vindt. Geniet van alle mooie dingen in Thailand.

  Hgr,

  Marcel

Geef een reactie