• +(183) 76 90 18
  • info@authenticiteitinbeeld.nl

Master in Performance

Master in Performance

Master in Performance

Master in Performance is een training voor professionals, zoals leidinggevenden, presentatoren en sprekers die regelmatig voor een groep mensen staan. Wil je mensen raken en in beweging krijgen dan verlangt dit écht contact maken en vrij zijn van spanningen en twijfels. Master in Performance traint en coacht je in het binden en boeien van mensen.

Uitspraken deelnemers

“Verrassend wat ik met 25 jaar ervaring, trainingen in presentatietechnieken en duizenden vlieguren voor een groep, heb geleerd tijdens deze tweedaagse training.” “Voor een groep staan is mijn ding. Ik had niet verwacht door dit duo (Marcel Baatsen en Marcel Dassen) met zoveel kennis en kunde nog zo verrast te worden.” “Je krijgt tijdens de training de gelegenheid om verder te kijken dan concreet gedrag.” “Door te doen, feedback krijgen, het theoretisch kader, hun scherpe interventies en sturing, heb ik niet alleen geleerd hoe met de spanning om te gaan, maar ook de dieperliggende oorzaak ontdekt.” Dit zijn enkele citaten van deelnemers aan Master in Performance.

De kern raken

Mensen corrigeren terwijl ze anderen toespreken werkt averechts. Met alleen technieken red je het niet. Je achter een goed verhaal verstoppen, brengt anderen zeker niet in beweging. De bevlogenheid, de oprechte interesse in de ander en charismatisch durven zijn, spreekt de beleving van anderen veel meer aan. Wat durf je de ander van jezelf te laten zien? Denk je dat of doe je dat ook? Master in Performance brengt je tot de kern om in contact te blijven met jezelf en zelfs tijdens spanningen in de groep in contact te blijven met hen. Om tot deze kern te komen leer je om jouw (on)bewuste angsten en twijfels te overwinnen.

VIS-model

Vorm, Inhoud en Sturen (VIS) is een communicatiemodel dat door Marcel Dassen is ontwikkeld. Het boeien en binden van mensen is afhankelijk van de energie tijdens het contact met anderen. Tijdens dit contact spelen verschillende factoren een belangrijke rol die een directe invloed hebben of de energie toe- of afneemt. Bij geen contact en een slechte presentatie zakken de aanwezigen letterlijk weg in hun stoel. Er komt maar geen einde aan dat saaie verhaal van die saaie persoon. Dat denken ze, maar zullen ze dat ook zeggen? De negen factoren van het VIS-model zorgen voor een boeiende spreker met een boeiend verhaal. Iedereen kan het en omdat je het verhaal makkelijker kunt veranderen dan de spreker, helpt het VIS-model de spreker om makkelijker te veranderen.

 

Reacties deelnemers:

Bert Goos, algemeen directeur Online Talentmanager:
 
Verrassend wat ik als professional, coach, strategisch adviseur, trainer van directieteams en ondernemer met 25 jaar ervaring, trainingen in presentatietechnieken en duizenden vlieguren voor een groep, heb geleerd tijdens deze tweedaagse training. Van kop tot staart,  van inhoud naar proces; wat de trainers mij gaven aan kennis, scherpte en creativiteit tijdens de reflectie op mijn vaardigheden en aanpak van situaties waarin ik dreigde verst(r)ikt te raken in belangenstrijd. De chemie en het samenspel tussen Marcel en Marcel en de groep, op de voorgrond tredend waar nodig en op de achtergrond waar gewenst. Klasse! Dit is veel meer dan de inhoud belooft. Dit moet je zelf ervaren. Ik ben er rijker van geworden en heb mijn kennis en skills om mijn boodschap uit te dragen en met tegenwerpingen om te gaan verder ontwikkeld. Een van de beste trainingen die ik ooit heb gevolgd! Een must voor iedereen die op een hoger niveau wil functioneren waarin communicatie een centrale rol speelt.
Tanja Lomans, directeur Different Dimensions:
Ik vond de interactie en afwisseling van het lesmateriaal en de switch tussen de beide trainers goed. De training is erg intensief, maar absoluut een aanrader. Je leert goed kijken naar jezelf waar je in vastloopt. Zij reiken je niet alleen handvatten aan om dit te veranderen, maar je implementeert het gelijk door intensief te oefenen met voorbeelden. De feedback hierop is zowel van de deelnemers als de trainers goed. Marcel Baatsen is zeer kundig op een heel breed spectrum en kan in korte voorbeelden heel goed uitleggen met de nodige humor. Marcel Dassen is een autoriteit als het aankomt om de vinger op de zere plek te leggen en je daarvan bewust te maken. Ook zijn humor is geweldig.
Tessa Hoonhorst, Online Talent Manager
Je krijgt tijdens de training de gelegenheid om verder te kijken dan concreet gedrag. Je krijgt op een goede manier handvatten om in contact te blijven met je publiek en als je je er voor open stelt om op zoek te gaan naar je persoonlijke barricades. Ik vond het oefenen van de eigen nachtmerrie goed en het meekijken en  leren van de nachtmerries van anderen. Marcel Baatsen is een energieke trainer en Marcel Dassen kan dingen goed uitleggen en schakelen tussen theorie en praktijk.
Arnold Maas, eigenaar Voortdurend Talent
Een goede opbouw van het programma. De theorie wordt goed gekoppeld aan de praktijk. Ik begrijp voor het eerst de Roos van Leary echt. De training Master in Performance gaat verder dan het geven van theorie en het oefenen van trucjes. Het verandert de manier van denken over jezelf en anderen waardoor je jouw boodschap beter kunt afstemmen op de behoeften van de toehoorders. Marcel Baatsen traint op een heerlijke informele wijze. Hij brengt de theorie op een smakelijke manier. Marcel Dassen maakt goede en scherpe analyses.
Ramon van Hoeyen, Trainer in Leiderschap:
“De training doe je niet alleen; die doe je samen met deelnemers uit zeer verschillende werkvelden. Je komt een stap verder door de confrontatie met jezelf aan te gaan maar je kunt ook enorm veel opsteken van de leermomenten van de anderen. Het programma van Master in Performance biedt de ruimte om elkaar te helpen met het vinden van antwoorden op jouw specifieke vragen. Dat is dus een mooie bonus bovenop de theorie en begeleiding van de beide Marcels. Het grootste Aha moment voor mij was de manier waarop je kunt omgaan met weerstand uit een groep waaraan je presenteert. De oplossing zit vooral bij jezelf en dat werkt vele malen beter dan in de verdediging te gaan. Dit is slechts één van de vele bruikbare tips die de revue passeren.

1 comment so far

John EllenGeplaatst op2:11 pm - jun 3, 2015

Verrassend vond ik de training zoals door Marcel Dassen gegeven! Als leidingevende dacht ik dat ik alles onder controle had maar door praktische oefeningen met Marcel Dassen werd ik al gauw met mijn eigen manier van leiding geven geconfronteerd.
Hierdoor werd ik mij ervan bewust dat ik in de loop der tijd naar mijn eigen ‘skils” ging handelen.
Door , in mijn geval , praktische oefeningen op de werkvloer te houden en veel oefenen bleek het mij in staat te stellen om beter om te gaan met situaties die zich op de werkvloer voordeden. Hetgeen uiteindelijk een win/win situatie opleverde zowel voor mijzelf als mijn medewerkers.
Een training derhalve om je zelf weer even op scherp te zetten en er voor laat waken om niet op de automatische piloot over te gaan.

Geef een reactie