• +(183) 76 90 18
 • info@authenticiteitinbeeld.nl

Podcast De Authentieke Leider met als gast Gijsbert van der Beek

Podcast De Authentieke Leider met als gast Gijsbert van der Beek

De Authentieke Leider is een podcast van Authenticiteit in beeld. Authenticiteit in beeld traint en coacht directie en management in het ontwikkelen van een effectieve en authentieke leiderschapsstijl. In deze aflevering van de serie podcasts De Authentieke Leider interviewt Marcel Dassen Gijsbert van der Beek, die zijn eerste ervaring als leidinggevende opdeed als wiskundeleraar en daarna rector werd bij het Altena College in Sleeuwijk. Gijsbert van der Beek geeft een heldere visie op leidinggeven en dat is vooral je rug recht houden. Hij blijft trouw aan waarin hij gelooft en dat maakt van hem een terechte authentieke leider!

Beluister op iTunes

Laat ook s.v.p. een reactie achter wat je van dit interview vindt.

Mijn boek ‘Voor elk gesprek het juiste antwoord’ is er. Yes!!! Klik hier om het boek te bestellen. Als iedereen deze gespreksencyclopedie op zijn bureau heeft liggen, wordt het een stuk prettiger op de werkvloer. Dit is hard nodig, want voor heel wat mensen is het geen pretje op de werkvloer.

Wil je liever de digitale versie: bestel dan hier!

Marcel Dassen

Marcel Dassen helpt directie en management om hun organisatie 'waarden gedreven' aan te sturen, de communicatie met hun personeel te verbeteren en helpt hen bij reorganisaties en overnames voor de juiste 'mindset' binnen hun organisatie.

6 comments so far

gerrit hoebenGeplaatst op12:44 pm - jan 3, 2023

Wat ik op de foto zie van Gijsbert klopt helemaal met wat hij uitspreekt. Vanuit het hart met boeren nuchterheid het geheel benaderen. Bij zo iemand had ik graag leerling willen zijn om later leraar te worden.

Marcel zou je een samenvatting kunnen maken, in belangrijke punten, wat maakt dat Gijsbert een goede leider is?

  Marcel DassenGeplaatst op2:14 pm - jan 3, 2023

  Dankjewel Gerrit,

  Voor jouw reactie en wat een goed idee om de belangrijke punten te noemen die van Gijsbert een goede leider maakt.

  Op de eerste plaats zijn er geen goede leiders, maar leiders die steeds beter kunnen worden. Een goede leider lijkt er op dat er geen groei meer is om een betere leider te worden. Jezelf goed vinden opent de deur naar zelfingenomenheid en dat geldt zeker niet voor Gijsbert met zijn passie voor het vak. Ik spreek liever van een leider die goed doet, goed doen voor anderen. Als je vanuit dit punt naar Gijsbert kijkt, dan doet hij vele zaken goed voor anderen door:

  Niet de baas te willen spelen over zijn medewerkers
  Hij respecteert en stimuleert de autonomie van zijn medewerkers.
  Hij houdt een vinger aan de pols door laagdrempelig benaderbaar te zijn voor hen.
  Hij zorgt voor een open cultuur waarin geen ruimte is voor roddels door ook moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken.
  Hij gaat dus ook de moeilijke gesprekken niet uit de weg.
  Hij bouwt aan duurzame relaties door betrokken te zijn bij belangrijke momenten van zijn medewerkers.
  Hij zorgt voor een ontspannen sfeer door zijn humor en dat hij het belangrijk vindt dat er gelachen mag worden.
  Hij houdt vast aan zijn belangrijke waarden ook als de druk wordt opgevoerd en dat maakt van hem een geloofwaardig en authentieke leider.

gerrit hoebenGeplaatst op2:51 pm - jan 3, 2023

Dus, respect, stimuleren, open deur, bespreekbaar maken, empathie, attent, humor, vasthoudend, authentiek.
Geaardheid en opvoeding maakt dat Gijsbert voeding kan geven, steeds op…. nieuw!
Marcel bedankt voor je goede reactie.

Gerrit van der BeekGeplaatst op1:40 pm - jan 5, 2023

Hi Gijsbert, onderweg in de auto luisteren wij naar de podcast. Wat een prachtig interview: een inspirerend en persoonlijk gesprek. Jij bent welbespraakt en wijs in je antwoorden; basiswaarden humor, ‘verloochen niet waar je voor staat’, dossierkennis en ‘ontspannen in je slag’ nemen wij met ons mee.

Harm-Jan van der BeekGeplaatst op1:42 pm - jan 5, 2023

Hi Gijsbert. Ik heb je podcastinterview over leiding geven gehoord. Respect voor hoe je vertelt over leiding geven en dus ook hoe je dat doet. Ik ben het op heel veel 100% met je eens. Heel mooi te horen, ook de persoonlijke noten.

Geef een reactie