• +(183) 76 90 18
  • info@authenticiteitinbeeld.nl

Signeersessie boek ‘De Betrouwbare leider’ door Marcel Dassen in Bruna Sleeuwijk

Signeersessie boek ‘De Betrouwbare leider’ door Marcel Dassen in Bruna Sleeuwijk

Op zaterdag 23 maart 2024 van 14.00 tot 16.00 uur signeert Marcel Dassen zijn nieuwste boek ‘De Betrouwbare leider’ in de boekhandel Bruna in Sleeuwijk. Van 16 tot en met 24 maart 2024 is het weer Boekenweek in Nederland en Vlaanderen. In dat kader nodigde Bruna deze auteur uit Sleeuwijk uit om zijn tweede boek te signeren. In 2023 bracht hij zijn eerste boek uit ‘Voor elk gesprek het juiste antwoord’. Zijn boek De Betrouwbare leider draagt hij op aan zijn zoon Nathan die als verrassing een exemplaar kreeg met de handtekeningen van John van ’t Schip (trainer van Ajax) en Brian Brobbey (spits van Ajax).

De Betrouwbare leider
De leiding bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer op de werkvloer. Het boek De Betrouwbare leider geeft inzicht hoe je met betrouwbaar leiderschap meer rechtvaardigheid en werkplezier op de werkvloer ontwikkelt. Onrecht ervaren heeft een enorme impact op de werkvloer. Het bepaalt de stemming, hoe medewerkers zich voelen en hoe er met onrecht wordt omgegaan. Onrecht ervaren of zien roept op tot vechten voor je rechten. Eerlijkheid zit niet voor niets in onze genen en we reageren gelijk als we onrecht zien. Het kent positieve en negatieve effecten. Positieve in de zin dat het ons helpt om onrecht te corrigeren. Dat we elkaar rechtvaardig willen behandelen. We waken dat er geen scheefgroei ontstaat in onze omgeving. In negatieve zin ervaar je hoe het zich als een virus kan verspreiden en tot steeds meer onrecht leidt. Een rechtvaardige omgeving ontstaat juist door verbinding met elkaar te maken. Hoe kan je het beste met elkaar voor hebben als je uit verbinding bent met elkaar?

De ideale werkvloer
Stap voor stap neemt elk hoofdstuk jou mee in wat nodig is om een steeds betere betrouwbare leider te worden. Hoe je authentiek blijft door waardegedreven gedrag dat sterker is dan de druk van buitenaf. Hoe je leert communiceren als een top-communicator. Het gaat over druk, weerstand wegnemen en emotionele volwassenheid. Het boek geeft antwoord op zingeving en mentale weerbaarheid. Hoe normen en waarden culturen vormen en wat de effecten zijn van paradigma’s. Hoe je grenzen stelt en bouwt aan loyaliteit en vertrouwen. De stappen die nodig zijn om te werken aan een hecht team en hoe jij hen begeleidt en faciliteert naar meer effectiviteit, betere resultaten en een plezierige sfeer. Lastige medewerkers vormen voor jou geen probleem meer en jij vergroot jouw invloed in het met elkaar samen bouwen van een ideale werkomgeving.

Over de auteur
Door zijn deskundigheid in waardegedreven gedrag helpt hij leidinggevenden in hun ontwikkeling naar betrouwbaar leiderschap. Hij traint en coacht hoe leidinggevenden kunnen sturen door te verbinden met hun medewerkers. Hoe zij aan een ideale werkomgeving kunnen bouwen waarbij iedereen boven zichzelf uitgroeit in effectiviteit en in het leveren van betere resultaten. Zijn expertise op het vlak van communicatie en gedrag bouwde hij in 30 jaar op, waarbij hij voor en achter de camera stond, persconferenties, verkiezingsdebatten, voorlichtingsavonden en dialogen leidde en met zijn bedrijf Authenticiteit in beeld al ruim 14 jaar trainingen en coachtrajecten verzorgt.

Bruna Sleeuwijk
Bij aankoop van het boek “De Betrouwbare leider” krijgt u het boekenweekgeschenk cadeau.

Bestel hier het boek De Betrouwbare leider.

Marcel Dassen

Marcel Dassen helpt directie en management om hun organisatie 'waarden gedreven' aan te sturen, de communicatie met hun personeel te verbeteren en helpt hen bij reorganisaties en overnames voor de juiste 'mindset' binnen hun organisatie.

Geef een reactie